עיצוב מסעדות מזון מהיר

עיצוב מסעדות מזון מהיר או קפיטריה הוא לרב מעין "חנות בתוך חנות" כאשר הוא חלק מסופרמרקט, חדר כושר או כל מתחם אחר. עליו להשתלב בעיצוב המתחם כולו אך לאפשר חוויה אחרת, של הזמנה לבילוי. יותר ויותר מתחמים קמעונאיים מציעים ללקוח אזורי התרעננות והסעדה קלה, זוהי למעשה הזדמנות עבור הקמעונאי להציע ללקוחותיו אטרקציה של בילוי, שלא קיימת בקנייה אונליין. מקומות אלו יציעו לרב שתיה חמה וקלה ומזון מהיר (אך לא בהכרח לא בריא), המתאים לאתנחתא של התרעננות במהלך השהייה במתחם. עיצוב קפיטריה אמור לאפשר עבודה נוחה של צוות המוכרים שלרב גם מכין חלק מהאוכל במקום, ושירות בו זמנית של מספר לקוחות רב. עליו לכלול מקררים, תנורים וציוד מקצועי, ולהיות יעיל מאד מבחינת התפעול, ניצול השטח והאפשרות לשמירה על הנקיון.